Spørsmål og svar

Skrova Øysykkel

Skrova Øysykkel lar deg oppleve fantastiske Skrova fra sykkelsetet, enkelt og greit. Du kan leie sykkel i opptil 3 timer av gangen, pause og låse sykkelen underveis og ordner det hele gjennom appen på telefonen din.

Sånn kommer du i gang

1. Last ned appen Skrova Bysykkel

2. Følg registreringen og legg til betalingskort

3. Velg det produktet som passer deg best

4. Lås ut en sykkel

5. Sett sykkelen tilbake i stativet etter endt tur og sjekk appen for bekreftelse på at den er levert

Hvordan låser jeg ut en sykkel?

En bysykkel låses enkelt og greit opp gjennom Skrova Bysykkel appen! Når du åpner den får du en oversikt over plassering av alle stativer, og hvor mange sykler og låser som er tilgjengelig på hver av de.

For å låse opp en sykkel må du stå i nærheten av en stasjon:

1. Sjekk at stativet som vises i appen, er det du står ved.

2. Trykk Lås opp sykkel

3. Appen viser deg hvilken lås du skal ta ut sykkelen fra

4. Gå til sykkelen og trykk på knappen på styret en gang om du blir bedt om det. Kan hende det tar opp til 40 sekunder etter du trykker på knappen til at den låser seg opp.

5. Ta ut sykkelen

Hvordan parkerer jeg en sykkel?

Når du parkerer en øysykkel må du enkelt og greit rulle sykkelen inn i parkeringsplassen. For å sjekke om sykkelen er blitt registrert:

1. Hør etter om det spilles en liten truddelutt.

2. Lyset foran på selve låsen vil lyse grønt.

3. Baklyset på sykkelen vil skru seg av.

4. Appen vil fortelle deg at "sykkelen er levert" og vise deg navn på sykkel, stativet du syklet til og fra og hvor lenge turen din varte. Dette er din kvittering og bekreftelse på levering. Husk å se etter denne!

Når kan jeg begynne å sykle?

Anlegget er åpent for uttak hver dag fra kl. 05 til 01. Du kan når som helst levere en sykkel i en stasjon. Kos deg på øysykkeltur!

Hvordan pause en tur?

Du har mulighet til å pause turen underveis, hvis du for eksempel skal en kjapp tur innom butikken på veien! Sånn går du fram for å pause en tur:

1. Når du er på tur vil knappen "Pause turen" vises i appen.

2. Trykk på pause-knappen.

3. Vent til lyset foran blinker blått og dra så låsepinnen på sykkelen ned. (Pass på at låsen ikke treffer eikene i hjulet, da vil du ikke få dyttet låsepinnen ned.) Når lyset foran på sykkelen lyser grønt er alt i orden.


Sykkelen står nå låst trygt frem til du åpner den igjen. Det gjøres ved å trykke på lås opp-knappen i appen. NB: Leietiden går selv om sykkelen er pauset.

Må jeg betale med mobil?

Nei, mobilnummer og verifikasjonskoden er bare for å bekrefte hvem du er. Betalingen skjer med betalingskort (Visa eller Mastercard).

Jeg har fått et gavekort på bysykkel. Hvordan kommer jeg i gang?

Heldiggris! Løs inn gavekortets verdikode her på websiden eller i appen, og følg stegene derifra. I appen løser du den enkelt og greit inn ved å gå helt nederst i listen under Abonnementer og trykk på “Løs inn verdikode”.

Er syklene elektriske?

Nei.

Må jeg ha norsk mobilnummer?

Nei, du kan registere deg og ta ut en sykkel med utenlandsk nummer. Det er bare å endre på landskoden.

Jeg får ikke SMS-kode?

Noen ganger tar det litt tid før SMS-koden kommer frem. Prøv igjen etter en liten stund, om det skulle oppstå problemer.

SMS-koden benyttes kun for å verifisere at du er du, personlig PIN-kode lages under din profil og kan benyttes direkte på stativet for uthenting av sykkel.

Flere som skal sykle sammen?

Sykkelleien er personlig og hver enkelt må laste ned appen og registrere seg på sin telefon. Samme bankkort kan benyttes i flere apper, dersom dere for eksempel er en familie som skal sykle sammen.

Jeg har flere spørsmål!

Ta kontakt med oss, enten via chatten her på hjemmesiden eller i appen Du kan også sende oss en mail til post@oslobysykkel.no. Du kan også ringe oss på tlf 915 89 700 på hverdager mellom 9-17. Når kan jeg begynne å sykle?

Anlegget er åpent for uttak hver dag fra kl. 05 til 01. Du kan når som helst levere en sykkel i en stasjon. Kos deg på øysykkeltur!